Tweede prijs Nederlandse videovloggers internationale MoJo-Award
Journalisten helpen professionals bij dé trend van 2018: hoe start je met vloggen

Succes voor de Nederlandse mobiele journalistiek-vloggers Harmke Oudenampsen en Marije Alma: ze hebben de tweede prijs gewonnen met hun vlog Presenteren in Video over storytelling en het overwinnen van je angst om te starten. “Dat was ook het grote thema dit jaar van MoJoFest eind mei: gewoon beginnen, de techniek in je smartphone is er klaar voor” vertelt Harmke Oudenampsen, die aanwezig was op dit grootste congres van mobiele journalisten.

De eerste prijs op het innovatieve congres ging naar de Australische Eliot Fitzroy met zijn kanaal Epic Tutorials voor smartphone-filmers.

Zakelijk vloggen

Vloggende medewerkers zijn voor 2018 dé trend. Steeds meer volwassenen maken filmpjes voor hun werk en willen dat ook zelf kunnen presenteren. zijn Marije en Harmke hun kennis gaan delen in hun vlog: om mensen beter te leren presenteren in video, om zakelijk te leren vloggen.

NOS Journaal

Marije en Harmke kennen elkaar uit de tijd dat ze allebei als journalist werkten voor het NOS Journaal. Marije werkt nu als presentatie- en media-expert en Harmke is specialist filmen met smartphone. In het genomineerde vlog geven ze tips over storytelling en vertellen ze ook hun eigen verhaal: dat het niet altijd makkelijk is om te starten met vloggen, maar dat je met een paar simpele basistips gewoon kan starten. In het vlog laten ze zelf zien dat ze in het begin de lat ook veel te hoog legden. Na drie pilots was het nog niet goed genoeg. Maar in deze tijd van snelle communicatie hoeft dat dus ook niet: authentiek is het nieuwe perfect, realiteit de nieuwe kwaliteit.

Meer informatie: Youtube-kanaal |  website: Presenteren in Video   Noot voor redactie, niet voor publicatie: Marije Alma 06-10910912 | Harmke Oudenampsen 06-28486325 Wytse Vellinga 06-47906623 

Hieronder staan grote fotobestanden geschikt voor publicatie.